Portaal website

Verdwijnen alle Gentse websites en worden ze vervangen door de nieuwe Gent.be?

Het is een vraag die menig stadsmedewerkers doet huiveren uit schrik om hun eigen stekje te verliezen, hun bewegingsruimte, hun vrijheid, hun imago, hun identiteit als het ware.

Gelukkig is die schrik onterecht.

Beginnen bij gebruikersbehoeften

Als we de basisprincipes er even bij nemen, dan beginnen we bij de gebruikersbehoeften. Onderzoek, via statistieken en bevraging, maakte duidelijk wat de toptaken zijn.

Het Gent.be kernteam stelt dan ook voor om de basisinfo van de toptaken rechtstreeks op Gent.be te plaatsen. Voor meer details verwijzen we eventueel door naar bestaande webpagina’s, zoals het een echte portaal website betaamt.

We gaan heus niet alle Gentse websites vervangen door de nieuwe Gent.be. Daar heeft niemand iets aan. De info moet vlot bereikbaar zijn en de online dienstverlening moet vlot bruikbaar zijn. Dat is onze focus.

Consistent, niet uniform

Een ander basisprincipe, ‘Wees consistent, n​iet uniform’, leert ons dat we geen keurslijf moeten aantrekken. We moeten wel dezelfde taal en ontwerp richtlijnen volgen om gebruikers sneller vertrouwd te maken met alles wat we aanbieden.

Voor Gent.be betekent dit:

  • De web redacteurs volgen gemeenschappelijke richtlijnen.
  • De verantwoordelijken voor digitale dienstverlening hebben ook hun set van gemeenschappelijke richtlijnen, die ze bewaken.
  • Het website ontwikkelteam volgt gemeenschappelijke richtlijnen.
  • De grafici houden zich aan de huisstijl van Stad Gent.

Zo kunnen we met vele verschillende groepjes werken aan de volledige elektronische dienstverlening van Stad Gent waarbij het eindresultaat consistent aanvoelt.

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s